ROY & his STREET ARABS / ROY & the TEXAS RED

Kouvola 1980-
Roi Hohenthal: vcl / acc.gtr (Somethin' Else)
Risto Fihlman: gtr
Timo Jaakkola: bss (1980-1981)
Heikki Sunna:accordion (1980-81)
Jori Hohenthal: bss (1981-)
Keijo Pehkonen: fiddle (????-??)
Tanja Salstola: fiddle (????-??)
Ari Aalto: fiddle (????-??)
Riku Hämäläinen: steel-gtr (????-??)
Harri Salo: dms
Jyrki ”Ykä” Salo: dms (Fleabrain)


Tallenteita


Video Rock SM loppukilpailu 9.1.1981 Mäntsälä
Bow My Back
Tennesee
Griffin
C. Perkins


Video
Live Summernight Party Anjalan Vepski 14.7.1984
Folsom Prison Blues
The Wreck Of Old '97
Waiting For A Train
Give My Love To Rose
I'm Left You're Right She's Gone
"#6"
Movie Mag
"#8 i call you now"
Tennessee
No Not Now
Doin' My Time
Jambalaya
Get Rhythm
Hey Porter
I Forgot To Remember To Forget
Cat Talkin
California Blues
"#18 i'm crying make a living"
J. Cash
Cash, Johnson, Blake
Jimmie Rodgers
J. Cash
Kesler, Taylor
?
C. Perkins
?
C. Perkins
Hank Williams, Mel Foree, Curley Williams
Jimmie Skinner
Williams
J. Cash
J. Cash
Kesler, Feathers
Earl, Owen
Jimmie Rodgers
?


Roy & the Texas Red käynyt myös paikallisradioaseman studiolla äänittämässä kuutisen kappaletta. Lisäksi olemassa joitakin treeniäänitteitä.


CD
JUSSI SYREN ROCKABILLY REVIVAL
Stayin' On Top Of The Beat ....... Goofin', GRCD 6137,    2007
12: Jussi Syren &  Roy Hohenthal: Sure To FallHISTORIA:
Oli syksy 1980. Suosikki-lehden vuotuiset Rock-kuninkuus kisat lähestyivät ja joku kaveripiirissä sai kuningasajatuksen miten päästään Metsäkylän alkukarsintabileisiin ilmaiseksi sisään: No, tietenkin perustetaan bändi ja ilmoittaudutaan kisaan. Harjoiteltiin kolme biisiä, Johnny Cashin Folsom Prison Blues, Carl Perkinsin Tennessee ja Lew Williamsin Cat Talkin´. Bändille vielä hätäkaste ja nimeksi tuli Roy & His Street Arabs. Suunnitelma toimi ja hauskaa oli kunnes kuultiin, että yhdestätoista bändistä kaksi pääsi jatkoon ja me oltiin se toinen! Uuden vuoden aattona Lahdessa semifinaali, ja taas jatkoon! Loppukilpailut pidettiin Mäntsälässä 9.1.1981. Eipä ollut sekään ihan hukkareissu sillä allekirjoittanut voitti parhaan vokalistin palkinnon (mikrofoni on muuten edelleen käytössä) ja kärkipään bändit pääsivät keikalle Mäntsälään kahden viikon kuluttua kisoista, vaatimuksena vähintään puoli tuntia soittoa / bändi. Alkoi ankara treeni; mehän osattiin vasta kolme biisiä
!  
Tässä alkuperäisessä kokoonpanossa soittivat Risto Fihlman (kitara), Harri Salo (rummut), Timo Jaakkola (basso), Heikki Sunna (haitari) ja Roi Hohenthal (laulu / kitara). Sunnan Hessu tosin lopetti melko pian ja lähti jonnekin Texasiin tietokonehommiin. Myös basisti vaihtui joskus syksyllä -81 kun Jori Hohenthal tuli Jaakkolan Timpan tilalle. Bändissä soittivat pitkään myös viulistit Keijo Pehkonen ja Tanja Salstola ja Ari Aalto sekä steelkitaristi Riku Hämäläinen ja Fleabrainissäkin soittanut rumpali Jyrki ”Ykä” Salo.
  Tyylillisesti bändi on jonkinlainen sekoitus Rock-a-billyä, Honky-Tonkia ja Western Swingiä ja niinpä nimikin muutettiin joskus -80-luvun puolen välin jälkeen paremmin tyyliin sopivaksi; ROY & the TEXAS RED.   Alkuvuosien innostuksen jälkeen keikkailu on ollut vähäisempää mutta soittaminen omaksi iloksi on jatkunut lähes keskeytyksettä jo neljännes vuosisadan. Myös levyn tekoa on harkittu yhtä kauan. (10.2.2005 Roi Hohenthal)
 
Tietoa bändistä voi laittaa vaikka sähköpostilla.
©2007-2020 EDCD Home 

päivitetty 17.02.2020