DAVE HAAPA & JETS

Anjalankoski 1977-1979

Risto Uotila: vcl (s.-57)
Heikki Vesterinen gtr, vcl (s.-57)
Jarmo Pilli: gtr, vcl -1977 -1979 (s.-58)
Jukka Ritari: gtr, vcl - 1979 (s.-59)
Markku Virtanen: bss (s. -62)
Hannu Lammi: dms (s. - 55, k.2006)

genre: rautalankaiskelmä - twist - rock'n'roll, beat


single..................................... Gold Disc,  GDS 232, 1979
A: Bella
B: Yyterin Twist (Twist A Saint Tropez)
Jack Scott, Vexi Salmi
G. Lafitte, M. Solal, Kari Tuomisaari
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dave Haapa & the Jets toimi noin kahden vuoden ajan saavuttaen melko suurta suosiota entisen Anjalankosken alueella. Yhtyeen soittogenre oli 50 – 60 luku ja bändi vahvuus oli doowop- laulu ja reipas lavameininki. Näillä eväillä bändi voitti Suosikin Rock-kuningas kilpailun Kymenlaakson alueen osakilpailun Haminan Metsäkylässä talvella 1979. Erityisesti raadissa ollut Jyrki ”Jyräys” Hämäläinen innostui bändistä. Voiton myötä DH pääsi loppukilpailuun Helsingin Kulttuuritalolle jossa sijoittui kolmanneksi Johnny and Dodgersin voittaessa ja The Cruisersin sijoittuessa toiseksi.
Dave Haapa & the Jets sai palkinnoksi levytyssopimuksen Veksi Salmen Gold Disc levy-yhtiön kanssa. Levy äänitettiin Pitäjänmäen Soundtrack studioilla ja levyn tuotti Jussi Itkonen (The Strangers gtr). Jyräys ja Veksi sanelivat mitä levytettiin ja esimerkiksi A-puolen ”Bella” biisiä bändi ei esittänyt keikalla kertaakaan.
Rock-kuningas kisan jälkeen Jarmo Pilli lähti armeijaan ja hänen tilalle tuli Jukka Ritari. Dave Haapa pääsi Rock-kuningas menestyksen myötä mukaan Suosikin Miss Farkku Suomi -79 kesäkiertueelle, jossa toimi myös ”menolippu” Satu Pentikäisen säestäjänä. Suosikin kesäkiertue oli bändille varsin raskas. Koulujen konsuissa ja pienillä lavoilla esiintynyt bändi sitoutui kiertämään viikonloppuisin ympäri Suomea vanhalla kuljetuskalustolla ja vaatimattomalla palkkiolla. Farkku Suomi show oli varsin suosittu ja keräsi hyvin yleisöä. Jyräys Hämäläinen juonsi illan ja hänen naisystävänsä Arja- Liisa Lehtisen tehtävänä oli löytää kisaan sopivat paikalliset missiehdokkaat. Matti Järveläinen (oli missi Merjan Tammen aviopuoliso) näytti valkokankaalle kaitafilmilaitteistolla rockfilmejä.
Miss Farkku Suomi kiertueen päätyttyä syksyllä -79 bändi oli muutosten edessä. Jukka Ritari oli tullut bändiin kesän ajaksi ja lähti eteenpäin muihin musiikkijuttuihin. Bändin jäsenillä oli erilaisia musiikkimieltymyksiä ja näin Dave Haapa and the Jets päätettiin lopettaa. Bändin jäsenet ovat jatkaneet musiikkiharrastuksiaan monipuolisesti mm. soittamalla cover – bändeissä, laulamalla kuoroissa ja esiintymällä trubaduureina. Jukka ”Julle” Ritari toimii ammattimuusikkona ja soittanut mm. Sarcofaguksessa ja Eini & Boogiessa. Hannu Lammi kuoli vuonna 2006.
Koonnut 15.3.2018/Risto Uotila


Kulttuuritalo Helsinki 12.01.1979, Suosikin rockkuningkuuskisojen finaalissa, esitetyt kappaleet: Poison ivy, Maybe Baby ja Surfin Safari.

Lisäyksiä ja korjauksia voi laitta vaikka sähköpostilla. 
©2002-2018 EDCD Home
päivitetty 15.03.2018