THE DOWN WALKERS

Espoo: 1965 - 1966

Tom "Tjommen" Vuori  : vocals, tambourine (3.2.1950-11.6.2008)
Jouko "Jocke" Degerth: vocals, rhythm guitar
Jorma "Jore" Peltonen: lead-guitar
Mikael "Miikka" Sourander: bass
Pertti "Pepe" Hagelberg: drumssingle .................................................... HMV 45-TJ 349, 1966
A: Evenings And Mornings
B: I Don't Believe You
Degerth, Vuori
Degerth, Vuori
-
Release date: July 1966
(etiketissä yhtyeen nimi virheellisesti yhteen kirjoitettuna)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Yhtye perustettiin Espoon Tuomarilassa keväällä 1965. Ensin puuttui rumpali, mutta ongelma ratkesi kun Pertti Hagelberg vaihtoi saksofonin lyömäsoittimiin. Soolokitaristi Jorma Peltonen löytyi, kun bändi laittoi Hesariin ilmoituksen. Alkuperäinen laulaja oli Jouko Degerth, mutta Mick Jaggerista innostunut Tom Vuori puhui itsensä solistiksi. Laulukieli oli englanti ja ohjelmistossa paljon kappaleita The Rolling Stonesilta. Nimi yhtyeelle keksittiin jäsenten suosikkeihin lukeutuneista The Downliners Sectistä ja Walker Brothersista.
Ensimmäinen keikka oli Jupperin Yhteistuvalla pääsiäisenä 1965. Erityisesti kevät ja kesä 1966 olivat yhtyeelle aktiivista aikaa. Toukokuussa bändi oli muun muassa Olavi Virran kanssa yhteiskeikalla Nummenkylässä, ja kesäkuussa 1966 The Down Walkers (nimi kirjoitettiin näin) levytti ainoan singlensä Eiran Elektrovox-studiolla. Kumpikin puoli oli omaa tuotantoa.
Yhtyeen toiminta loppui syksyllä 1966. Jäsenistä Tom Vuori toimi myöhemmin Hufvudstadsbladetin ulkomaantoimittajana ja oli läsnä monilla kriisialueilla 1970-80-luvuilla.
Kirjoittanut: Petri Lahti


Lisäyksiä ja korjauksia voi laittaa vaikka sähköpostilla
©2020 EDCD Home