MISTY MOPS

Espoo: 1964 - 1966

Reijo "Reiska" Jukarainen: rhythm guitar
Seppo "Sebastian" Nurmi: bass
Ben "Pena" Laurent: vocals, keyboards
Alpo ”Albonzo” Collanus: drums
Jaakko "Jaska" Linkola: vocals
Pertti ”Pera” Lehtonen: lead guitar

Penalla ja Jaskalla oli pääasiallinen lauluvastuu. Pera, Reiska ja Sebastian lauloivat stemmoja. Reiskalla ja Sebastianilla oli lisäksi omia soolonumeroita.
Koulupojista koostunut espoolaisyhtye perustettiin vuoden 1964 keväällä. Se harjoitteli ensin Kilossa Penan kotipihan mökissä, sitten basisti "Sebastian" Nurmen kotitalon autotallissa Laajalahdessa. Misty Mops tunnettiin erityisesti repertuaarissa olleista The Beatlesin kappaleista, jotka laulettiin alkuperäiskielellä englanniksi. Bändin toiminnan aikana niitä oli ohjelmistossa 65 kappaletta. Vahvinta osaamisaluetta olivat Beatlesin lisäksi melodiset moniääniset laulut, kuten esimerkiksi Ivy Leaguen, Moody Bluesin, Righteous Brothersin, Searchersin, Holliesin, Len Barryn, Unit Four Plus Twon ja Cilla Blackin laulut. Mukana oli myös Jaskan laatima kappale "I".
Misty Mops keikkaili ahkerasti viikonloppuisin, vaikka kouluviikko oli siihen aikaan kuusipäiväinen. Sen vastineeksi kesäloma oli kolme kuukautta pitkä. Pääkaupunkiseudun keikkojen (mm. monet koulut, Natsa, Linnanmäen Rondo, Kulttuuritalon Pop-kellari, Tapanilan urheilutalo, Tanhurinne ja Ruotsalaisen teatterin 100-vuotisjuhla) lisäksi yhtye kävi esiintymässä mm. Nummenkylässä (Nummis), Tammisaaressa ja muualla Uudellamaalla, Salon messuilla, Perniön Kisakalliossa, Turussa ja Lahden Rondossa.
Misty Mops voitti Helsingin yhtyemestaruuden vuonna 1966 ja oli myös Suosikin kannessa elokuussa. Parhaimmillaan bändi oli Stumpin karvapäälistalla neljäs. Samana vuonna se lopetti aktiivisen toimintansa. Basisti Nurmi siirtyi Misty Mopsista Ernosiin. Bändillä ei ole levytyksiä.
Misty Mops osallistui 1990-luvulla joihinkin 1960-luvun bändeille järjestettyihin tilaisuuksiin.

Kirjoittanut: Petri LahtiSuosikki 8 / 1966

Lisäyksiä ja korjauksia voi laittaa vaikka sähköpostilla
©2020 EDCD Home
päivitetty 07.09.2020