ROCKIN' DABBLERS / FOOLS' PARADISE


ROCKIN' DABBLERS:

Turku-Lieto-Raisio: 1990 - 1993

Pasi Merisaari: vocals, guitar
Jorkke Nurmi: vocals, double bass (Tweedles, Fools Paradise, Ghost Train, Big Daddy Rockin Combo)
Mikko Mielonen: drums, backing vocals


single: DABB 001, 1992
A: She Don't Trust Me
B: Persuasion
Jorma Nurmi
Pasi Merisaari
-
sessiossa äänitettiin lisäksi Twenty Flight Rock (Cochran, Capehart)
My Way recordsin piti tuo levy julkaista (WAY725) mut omakustanteena se tuli
------------------------------------------------------
Julkaisematon Live unk. date & place
- All Shook Up
- Drinkin Wine Spo-di-o-di
- Cadillac Ranch
- Twenty Flight Rock
- Just siks (Just Because)
- ?? [partially]
Presley, Blackwell
McGhee
B. Sprigsteen
Fairchild, Cochran
B. Shelton, J. Shelton, Robin, Nurmio
Pasi Merisaari

------------------------------------------------------
Lehtiartikkeli
Hop Bop & Flop #4 toukokuu 1999
------------------------------------------------------
ROCKIN' DABBLERS - HISTORIAA & TAUSTAA

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Kaarlo 'Kalle' Hyvärinen halusi noin alkuvuonna 1990 perustaa rockabilly-orkesterin. Kallenhan soitteli kontrabassoa aivan alkuperäisessä The Jokers-kokoonpanossa, mutta lensi pois ollessaan armeijan harmaissa. Kalle oli tutustunut kaveriin nimeltä Pasi Merisaari, joka tuntui osaavan ainakin Buddy Hollyn Blue Days Black Nights soolon vallan upeasti, eikä muidenkaan sointujen ottaminen tuntunut kovinkaan vaikealta. Pasista siis soolokitaristi. Komppikitaristiksi Kalle halusi Jorma 'Jorkke' Nurmen, koska Jorkella oli kitara ja vahvistin. Jorkke oli soitellut jo vuodesta 1982 sekä kontrabassoa että kitaraa mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa ja 80-luvun puolivälistä yhtyeessä nimeltään Tweedles. Tweedlesiltä tuli muun muassa omakustannus-ep. Mainittakoon, että Jorkke opetti Kallelle kontrabasson soiton alkeet.
Niin oli kokoonpano selvillä, eikä muuta kuin bändille nimi ja treenaamaan. Nimeksi tuli Slappin' Daddy ja ehdittiin sitä muutaman kerran treenata ennen ensimmäistä keikkaa. Ohjelmisto koostui pääasiassa vanhoista 50-luvun klassikoista, joiden sanat Kalle hallitsi. Debyyttikeikka heitettiin helmi-maaliskuussa 1990 Terry's Pubissa (Turussa) mihin sulloutui yli sata harrasta rock'n'rollin kannattajaa. Soitto oli vallan kamalaa, mutta meno oli sitäkin kovempaa. Toinenkin keikka heitettiin samassa paikassa, mutta silloin ei ollut aivan yhtä runsaasti yleisöä.
Tuli kesä ja Down By The Laiturin aika. Kalle oli tunnetusti kova järkkäämään keikkoja ja hankki 4 keikkaa Down By The Laituriin. Kaikki meni muuten hienosti, mutta Pasi otti ja lähti Pariisiin mitään ilmoittamatta pari päivää ennen keikkaa. Mitäs siinä muuta kuin hankkimaan toista kitaristia. Kalle soitti  ( Nervous Breakdown, Flatbroke Trio ym.)ja kyseli sopisko muutama soittosessio ja kyllähän Henkalle sopi. Vedettiin yhdet lyhyet treenit ja sitten keikkailemaan. Down By The Laituri meni ihan hienosti ja Henkka heitti bändin kanssa vielä yhden keikan Old 50's Pubin avajaistilaisuudessa 6.7.1990, joka on myös tallennettu videolle (keräilyharvinaisuus). Kesä meni tuli syksy ja bändi tarvitsi treenikämpän. Pasin serkkupoika Japi, myöskin Merisaari, kertoi osaavansa soitella rumpuja ja tietävänsä treenipaikan Raisiossa. Japista siis rumpali ja treenipaikaksi Raision pommarin tilat, missä treenasivat aikoinaan mm. Sig. Tällä kokoonpanolla ei sitten ehditty soittaa yhtään keikkaa, koska Kalle otti ja lähti ja muutti Helsinkiin. Jorken pikkuveli Jukka (Jesters,Fortune Teller, Sky Wings, Atomic Boogie Band, Westcoast Wippers) tuurasi muutaman treenikerran Kallen jättämää aukkoa, mutta ei tainnut olla kovinkaan innostunut ja olihan hänellä oma projekti suunnitteilla Lietolaisten kavereidensa kanssa (Pain In Arse nykyään).
Jorkke päätti siirtyä basson soittoon ja hankkikin syksyllä uuden kokopuisen kontrabasson vanhan tilalle, joka myytiin pilkkahintaan pois. Nyt bändistä tuli jälleen trio eli ROCKIN' DABBLERS oli syntynyt ja sekä Pasi, että Jorkke joutuivat lauluhommiin. Bändi treenasi melko aktiivisesti ja eka keikka heitettiin Kemistien opiskelijapirskeissä 29.10. valtavan suosion saattelemana. Sitten niitä keikkoja alkoi tihkua sieltä sun täältä aina Helsingistä Kuopijjoon saakka. Tällä kokoonpanolla homma jatkui aina kesään 1991 saakka, jolloin Japin tilalle tuli rumpuihin Mikko Mielonen, Raision poikia myös. Keikkoja oli ehditty heittää 14 kappaletta.
Mikon tultua bändiin sen vauhti vain kiihtyi sekä keikkailumielessä, että kappaleiden tempoa ajatellen. Keikkoja oli vuonna 1991 noin 40 kappaletta lähinnä erilaisissa pubeissa. Loppuvuodesta 1991 Rockin' Dabblersien jätkillä oli pieni projekti Tapperin Ramin ja Hämäläisen Riston kanssa. Projektin nimi oli Ghost Train ja se ehti heittää vain muutaman keikan mm. Typhoonissa ( Turkuhalli), Continental Cidsien pikkujoulubileissä ja Valkeakosken Rock'n'roll Jamboreissa. Vuosi 1992 oli bändille kohtalaista keikkailua. Keikkoja kertyi noin 60 kappaletta mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Lisäksi ensisinkku käytiin nauhoittamassa Riverside Studiolla 1.8. ja se tuli ulos joulukuun alussa. Levyt myytiin loppuun lähes sillä hetkellä. Sinkulla on kaksi omaa kappaletta (She don't trust me / Persuasion) ja ne swingaavat kuin hirvi.
Vuosi 1993 alkoi kohtalaisella keikkailulla. Rockin' Dabblers oli vakiinnuttanut asemansa turkulaisen rock'n'roll väen joukossa. Keikkojakin kertyi vuoden aikana yhteensä 34 eri puolella Suomea lähinnä Auraviihteen ansiosta, joka alkoi myydä bändin keikkoja keväästä lähtien. Ikävä kyllä vuosi oli myös se viimeinen, sillä Jorkke perusti oman trion nimeltään FOOL'S PARADISE, johon liittyi Japi Merisaari rumpaliksi ja Jussi Nieminen kontrabasson varteen. Mielosen Mikolla kysyntää riitti ja hommia löytyi mm. Nylon 66'ersien ja Urban Soulsien rumpalina. Pasi jatkoi keikkailua duo pohjalta eri kavereiden kanssa.

Ja sen pituinen se...

Tai ei aivan, yhtye on nähty aina silloin tällöin keikalla vielä nykyäänkin.------------------------------------------------------

FOOLS' PARADISE

Turku 1993-1996?. 
Jorma Nurmi: vocals, guitar
Jussi Niemelä: double bass
Japi Merisaari: drums (1993-1994)
Pete Waurio: drums (1995)
Henkka Valanne:drums (1996)CD-R [unofficial]
One More Time: omak. J002, 1998
01. Pink & Black
02. Turn Me Loose
03. One Lucky Day 
04.  I Wasn't Surprised 
05.  Rollin Down The Road 
06.  One Rainy Night 
07. Tainted Love
08. Hey Little Baby
09.  Rock Around The Clock
10.  Settin' The Woods On Fire
11.  Slip, Slip, Slippin In
12.  Tweedle Dee
13.  One Rainy Night (2)
14.  One Lucky Day (2)
-----------------------------------
15. I Don't Care If The Sun Don't Shine
16. I'm Lookin For Someone To Love
17. Jambalaya
18. Long Blond Hair
19. On The Road Again
20. She Don't Trust Me 
21. Tyttö Metsässä (Girl In The Wood)
Sonny Fisher
D. Pomus, M. Shuman
J. Nurmi
J. Nurmi
J. Nurmi
J. Nurmi
Cobb
J. Nurmi
J. DeKnight, M.C. Freedman
Rose, Nelson
R. Blyeu, C. Wright
Winfield Scott
J. Nurmi
J. Nurmi
-----------------------------------
Mac Davis
Holly, Petty
Williams
John Pavlik
W. Nelson
J. Nurmi
Terry Gilbyson, Norman Stuart, Saukki
-
recording dates
01: 26.9.1993
02: 21.1.1994
03-06: 6.5.1994 Hi-Fly Studio Raisio
07: 9.5.1995 
08-14: 20.6.1995 Halli Falli Studio Lieto
15-21: 1996
Jorma Nurmi: vocals, guitar,  double bass (06)
Jussi Niemelä: double bass (01-05, 07-21), synthesizer (09)
Japi Merisaari: drums (01-06)
Pete Waurio: drums (07-14)
Henkka Valanne: drums (15-21)

Normali versio levystä sisältää kappaleet 1-14. Muutama kopio tehty lisäkappaleilla.
------------------------------------------------------
Demokasetti
biisejä ei mainittu, 29 biisiä joista 9 omaa
 -
arvioitu Rumble 1/1994
------------------------------------------------------
Demokasetti #2,
01. One Lucky Day 
02.  I Wasn't Surprised 
03.  Rollin Down The Road 
04.  One Rainy Night
05.  One Rainy Night
J. Nurmi
J. Nurmi
J. Nurmi
J. Nurmi
J. Nurmi
 -
Recorded at Hi-Fly Studio Raisio, 6.-8.5.1994

Arvionti: Rumble 2/1994
------------------------------------------------------

Jorkke, Japi ja Jussi

Tietoa bändistä voi laittaa vaikka sähköpostilla.
©2002-2022 EDCD HOME
päivitetty 03.10.2022