STUCK UP'S

Kauhava / Seinäjoki: 19??- 1993

Kokoonpano:
Jukka Järvenpää : vcl (Flamin' 66)
Jyrki Alakojola : ld-gtr
Vesa Kaivo-Oja :db-bss
Rummut: Tommi Härmä


Single: ................................ omakustanne, STUCK 007, 1993
A: Images
B: Take Me Back
J. Alakojola, P. Salo
J. Alakojola, S. Vanhanen, J. Järvenpää
-
Recorded and mixed at Soundwall Studio, Seinäjoki 20.2.1992

Levyarvostelu: Rumble 2/1993
------------------------------------------------------------------------------------

kokoelma 4CD box
Slap That Bass : Story of Finnish Rockabilly & 50's Style Rock'n'Roll ... Johanna JHNCD2535 ... 2010
CD3 13. Stuck Up's: Images
------------------------------------------------------------------------------------
Julkaisemattomia äänitteitä
Sunny Afternoon
Oh Boy
R.D. Davies
S. West, B. Tilghman, N. Petty

Jukka on mm. ollut perustamassa paria 50´s musiikkiin erikoistunutta pienlehteä. Rock Rock Rock lienee tuttu monille 80-luvulla pienlehtiä lukeneille. Ensimmäiset numerot ovat vielä tänäänkin jollain riemastuttavalla tavalla koulupoikamaisella huumorilla täytettyjä pohjalaisen kotikutoisia julkaisuja. Vai mitä sanotte esim. kielikuvasta: "Raju rockabilly paukkuu, sano mummo, kun kirnuun pieraisi..." Viimeiset numerot ko. lehteähän ovat tosi tasokkaita julkaisuja. Lehden ohessa tehtiin kokoelmakasetti suomalaisilta 80-luvun puolen välin bändeistä: Rocket Ship to Moon. Jukka oli perustamassa myös pohjanmaan 50´s musiikin keulakuvaa Stompia. Ei pidä väheksyä myöskään Takalan Matin ja Jukan Flip Out-lehteä.

Unohtaa ei saa missään nimessä joukkokuljetuksia Vuoteensillalle, jotka Jukka järjesti. Monet olivat ne porttikiellot, jotka känninen monikymmenpäinen joukko järjesti jopa huoltoasemille... Ryhmä oli varsinkin siihen aikaan tosi värikästä ajalle tyypillisine kissavaatteineen. Lisäksi viina aikaansaa outoja uhoamisreaktioita nuorissa pohjalaisissa. Joistain kuljetuksista jäi mieleen ns. rockabillykaraoket, kun taustalla paukkasi esim. Matchbox ja Jukka laulatti ryhmää laulamalla itse bussin kuulutusmikkiin. Those Good Ol´
Days.

Jukka on laulanut myös Dame huntersissa, Flamin´66:ssä ja mm. Tex Willer & his Rockabilly Cowboysissa ym. Vesan soitantoa kuullaan nykyäänkin Stingersissä ja takana on pesti mm. Dame Huntersissa.

Itse singlen kappaleet ovat omia sävellyksiä ja varsin onnistuneita sellaisia. Levyllä olevat kappaleet ovat ns. puolinopeita rokkeja ja aikanaan yhtye sai jopa kritiikkiä vauhdin puutteesta levyllä. Musiikkityyliä voi kai luonnehtia neobillyksi.
Yhtye/ jäsenet saivat aikanaan julkistakin tunnustusta: MTV3:n mainosvälikkeessä näkyi 90-luvun alussa Jukka, joka esiintyi karaokekilpailussa, josta oli tullut 2. sija. Yhtyeestä oli juttu jopa SEURA-lehdessä, voitettuaan jonkin kisan.

Comebackia odotellessa, Long Gone Daddy

Lisäyksiä ja korjauksia voi laittaa vaikk sähköpostilla 

©2002-2019  EDCD Home  
Päivitetty 13.01 2019