THERAPY'S


Pietarsaari 1986-1989, 1994-1995.
Levytyskokoonpano:
Vince Kidd/ Vesa Partanen: vcl
Eddie/ Esa Taipalus: gtr (Flipside Combo)
Biipa/ Juha Piiparinen: bss
Stade/ Taisto Huhtarinen (vai Huhtala?): drums

Levytykset
--------------------------------------------------------------------------------------------
>
single ................................................... TR'S 101, 1988
A: We Play Tonight
B: I Wonder
Vince, Eddie, Stade
Vince, Biipa
-
Recorded at Tracks Studios, Finland

Levyarvostelu: Echoes 2/1989
---------------------------------------------------------------------------------------------

CD
Still... Therapy? .................................................... TOPCD 1053, 2008
01: New Life
02: I Wonder
03: New Orleans Twist (Sweet New Orleans)
04: Good Rockin Daddy
05: Wolfman
06: Dance With The Devil
07: Dancing In The Moon
08: We Play Tonight
09: Don't Trust
10: Runaway Train
11: Three Stars
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
Jim Therapy
-
Recorded 1986-1988
tracks 1,3-7,9-11 Previously unreleased
Tracks 2 & 8 Original released 7" single TR'S 101, 1988. http://www.45cat.com/record/trs101fi
------------------------------------------------------------------------------------------------
Edelleen vahvasti rockabillykuvioissa mukana oleva Eddie aloitti kitaran soiton 14-vuotiaana. Samoihin aikoihin perustettiin rockyhtye The Daltons, jossa soittivat kitara ja laulu: Ari Kahari, kitara: Esa Taipalus, basso: Juha Piipari, rummut: Jimmy Lillgål. Yhtyeen tyyli muotoutui ajalle tyypilliseksi Crazy Cavan-tyyliseksi. Yhtye keikkaili kovimmillaan jopa 3-4 keikan kuukausitahtia. Paikallinen suosio oli kova bändin parin toimintavuoden ajan.

Pasi Peltomaa kertoo vanhan rock´n´n rollin kolisseen 1977 tienoilla. 1980-luvun alkupuolella Pasilla ja Eddiellä oli bändi nimeltä Buddy & the Boppins. Keikoillakin käytiin mm. Kokkolassa.

1986 kasattiin Rock Therapy-niminen orkesteri, jonka nimi muokkaantui aika nopeasti Therapy´s:iksi. Ainoa ero verrattaessa levytyskokoonpanoon oli, että tuolloin rumpuja soitti vielä Pasi Peltomaa. Yhtyeen ensimmäinen keikka oli Nivalan Rock-kuninkuuskisojen alkukarsinnoissa! Sijoitus oli vieläpä hieno toinen sija. Rumba kirjoitti (1987?):
Ahvenlampirockissa pidettiin ensimmäisenä päivänä bändikilpailu, johon oli valittu kevään mittaan 8 bändiä ympäri Suomea. Itse kilpailun bändit olivat kuitenkin aika heppoisia, ainoastaan 50´s rock´n´rollia soittanut Therapy´s säväytti johonkin suuntaan."
1988 tehtiin omakustannesingle We Play Tonight/ I Wonder, joka myi hyvin ja sai suitsutusta lehdistössä. Keikkoja tehtiin kyseisenä vuotena parikymmentä, mikä on tuon ajan mittapuun mukaan paljon. Myös keikoilta tuli hyvää palautetta yleisöltä ja lehdistä. Therapy´s ehti soittaa mm. lämmittelijäbändinä Joe Clayn keikalla Flaming Star Societyn 50´s Hopissa Lutakossa (vai Lepakossa? ED huom!), Screamin´Lord Sutchin lämppärinä Natsalla, keikoilla oltiin samoissa bileissä myös Howlin´Wilfin, The Keytonesin, Highlinersin, The Boppersin ja jopa Sabrinan kanssa, jolle Eddie menetti sydämensä.

Seuraavassa osa Jukka Järvenpään tekemää haastattelua vuodelta 1988:
Jukka: Miksi tyyliksi itse kutsuisit Therapy´sin musiikkia?
Vince: Hyvä kysymys... No se on 50´s rock´n´rolliin perustuvaa rhythm´n´blues-vaikutteista menomusaa, jota on hiukan höystetty rockabillylla ja psychotatsilla... Joo eli lyhyesti sanottuna "terapeuttista" rockia.
Jukka: Mitä rock´n´roll merkitsee sinulle?
Vince: Rock´n´roll on elämäni. Lyhyesti sanottuna minulla menee noin 24 tuntia vuorokaudessa, eli yölläkin voi tulla joku juttu mieleen ja ei muuta kuin kämpille tekemään siitä biisiä. Niin kauan, kun mä teen tätä juttua ja saan jotain aikaan, niin mulla menee hyvin... ja, jos toisin päin, niin mulla menee kaikki päin vittua... You know! Tavataan bileissä ja otetaan bärssiä tai bailataan... Sitähän tämä elämä on!

1989 suoritettiin vielä rumpalin vaihdoksia (ainakin Bode soitti jonkin aikaa ED. huom!), mutta kaikki alkoivat vähitellen leipääntyä soittamiseen ja yhtye hajosi. Vince lähti Espanjaan myymään lomaosakkeita, Eddie meni Seinäjoelle automyyjäksi ym. Vaikutti siltä, että yhtyeen taru oli lopullisesti ohi.
Seuraavassa lainaus Stomp, 50´s style rock´n´roll magazinesta, elokuulta -95.
"Pietarsaaressa oli ainakin sata torttunaamaa vuosien 1987-1989 välillä, mutta Therapy´sin hajottua karjakin kaikkosi. Tosin osa siirtyi kyllä muiden mielekkäiden harrastusten pariin mm. jenkkiautoihin (Eddielläkin on Cadillac) Kokoonpanon hajoamisella oli siis suuri vaikutus pohjanmaan rock´n´roll-elämään. " Stomp julkaisi sivuillaan aikanaan jopa Jeppis- (Lue: Pietarsaari) scenen kuolinilmoituksen...

Lisää lainaa Stompista: "Jos bändi olisi saanut levytyssopimuksen joskus ensi singlen nostattamien maininkien aikoihin, niin kaikki voisi olla nyt toisin. Therapy´s-keikoilla meni lujaa ja pitkätukatkin diggailivat tatsista. Jätkät osasivat soittaa hyvin ja olivat tarpeeksi tyylikkäitä ja komeita vaikka teinien palvomiksi rock-staroiksi. Kuitenkin ennen kaikkea he osasivat tehdä omaperäisiä ja mielen sopukoihin pyörimään jääviä biisejä, jotka kuitenkin aikanaan jäivät julkaisematta. Mahdollisesti kiinnostuneille levymoguleille tiedoksi, että ainakin kappaleista: WOLFMAN, CRAWL UP AND DIE ja RUNAWAY TRAIN on olemassa tosi hyvälaatuinen demo, jota monet ovat kehuneet paremmaksi, kuin tuota omakustannetta... Ja mitähän soittajien arkistoista löytyisikään- olihan heillä lähes parikymmentä omaa kappaletta." Itse olen jorannut yhtyeen keikalla lavalla jalka niskan takana loistavaa, hypnoottista kappaletta nimeltä Moon Dance ja Eddien kynäilemää Good Rockin´ Daddya soitti myöhemmin pohjalaissuperkokoonpano The Dame Hunters.

1994 Therapy´s teki yllättäen pari keikka, joista toinen oli Pietarsaaressa joka vuotisessa HD-kokoontumisessa. Vastaanotto oli hyvä. Yhtye treenasi vain pari päivää kyseisille keikalle ja ehti siinä sivussa tekemään jopa neljä uutta biisiä... 1995 näin itse yhtyeen keikalla Pietarsaaressa pienessä hämärässä baarissa. Meno oli kovaa, pääosin yhtyeen imago oli muuttunut, mutta esitys oli taattua Therapy´sia Vincen osoittautuessa kunnon show-mieheksi. Yhtyeen tuon jälkeisestä toiminnasta minulla ei ole tietoa.

Pasin ja Eddien yhteinen soittoura senkun jatkuu: Flipside Combo on nykyisen yhtyeen nimi. Esa sanoo aikoneensa jo lopettaa soittamisen muutettuaan takaisin Pietarsaareen ja Dame Huntersin hyydyttyä. Mutta minkäs vieteilleen voi. Flipside Commboltahan on ilmestynyt vuoden 2002 aikana Stompin julkaisema CD EP.

Therapy´s-juttu perustuu Vincen ja Eddien muisteluihin, Järvenpään Jukan, Niskalan Eeron, Kuikan Petrin ja Long Gone Daddyn suorittamiin haastatteluihin. Historiikin koosti, Long Gone Daddy

tietoa bändistä ja yhtyeen äänitteitä voi tarjota vaikka sähköpostilla.
 ©2002-2019 EDCD Home
päivitetty 26.03.2019